Op de grens van nieuwe en oude media

In de Volkskrant stond een vermakelijk stuk over phone-expo een kunstvoorstelling voor op je mobiel, onder de titel “Techniek werkt niet mee bij kunst op mobiel”.

Ook als de inleiding nog “goed nagedacht over kunst voor je smartphone”, de rest van het artikel leest als regelrechte farce.
De eerste kunstenaar heeft een project waarbij filmpjes worden verstuurd via mms (ja het bestaat nog!), die niet of beschadigd aankomen.
De tweede kunstenaar verstuurd links naar afbeeldingen, ogenschijnlijk een meer robuust systeem… behalve dat de links naar de verkeerde plek verwijzen.
Op dit punt wou de recensent zijn smartphone al door de ruit gooien, gelukkig verging het de andere twee kunstenaars beter.

Een vrouwelijke kunstenaar heeft een min of meer geslaagd werk gemaakt “Het grapje past mooi bij de intimiteit van het kleine schermpje”. Helaas geeft de krant de clou al weg.
Het laatste kunstwerk schijnt het meest geslaagd, maar het minst geschikt voor het mobieltje.

Wat dit alles hilarisch maakt is dat de recensie ondanks dit alles tot de conclusie komt “los van die irritatie hebben de vier kunstenaars wel goed nagedacht over deze relatief jonge vorm van beeld bekijken”.
Wat net zoiets is als zeggen dat ik een goede schilder ben, afgezien van het feit dat ik niet kan schilderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s